Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Tanquem la campanya parlant de civisme

14/12/2016

Representants dels alumnes de 4t de Primària de les cinc escoles del municipi han assistit avui, dimecres 14 de desembre, a l’acte de cloenda de la campanya de civisme dels Supercívics.

La trobada s’ha realitzat a la sala de plens de l’Ajuntament on els alumnes han pogut dialogar amb els representants del consistori. L’alcalde, Francesc Colomé (CiU), el regidor de Pla de Barris, Juan Antonio Marín (PSC), el regidor d’Educació, José Antonio Aguilera (PSC) i la regidora de Cultura, Marina Ginestí (CiU), han pogut escoltar de primera mà l’opinió dels infants sobre la situació de civisme al municipi i al seu entorn més proper, així com les propostes per millorar-lo.

Les deixalles que no acaben als contenidors, els excrements de gos i els sorolls dels veïns a les nits són alguns dels aspectes que els alumnes creuen que s’han de millorar a les Franqueses. També han aprofitat per a fer propostes que permetin millorar la convivència i fomentar el respecte, propostes com crear més zones per a què els gossos facin les seves necessitats o que hi hagi més control policial sobre els actes incívics.

Els més petits han volgut destacar que gràcies a la família dels Supercívics han pres consciència de la importància del reciclatge i d’uns espais comuns nets, segons han manifestat “la importància del civisme per a viure millor”.

L’alcalde, Francesc Colomé, ha agraït a les escoles la seva implicació en la campanya, ja que els infants són el futur per a poder construir una societat més justa. L’alcalde, ha destacat que els municipis es poden veure des de diferents perspectives, des de diferents ulls segons els col·lectiu, i en aquest cas, veure el municipi des dels ulls dels infants és molt enriquidor. Per aquest motiu, el consistori pretén posar en marxa durant el proper 2017, la creació del Consell d’Infants, on els més petits de les Franqueses tindran un paper clau en l’evolució del municipi.

Els Supercívics han acompanyat a les escoles durant diverses setmanes en les que han treballat alguns aspectes del civisme, amb l’objectiu de fomentar la consciència cívica des de ben petits als espais comunitaris per resoldre tots els conflictes que puguin sorgir abans de què arribin a l’espai públic. Durant l’acte, s’ha fet entrega del còmic treballat a les cinc escoles. 

Arxivat a: Educació, Pla de Barris
La clausura ha tingut lloc a la sala de plens de l'Ajuntament.
El regidor de Pla de Barris, Joan Antoni Marín, presentant el còmic als infants.
Alumnes mirant el còmic d'Els Supercívics.
La foto de grup.
Portada del còmic
L'interior del còmic.
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)