Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Comissió de la Festa Major de Corró d’Amunt s’estrena amb èxit

10/08/2016

La celebració es va viure en dos caps de setmana plens d’activitats per a totes les edats.

Corró d’Amunt va celebrar la Festa Major del poble amb més d’una vintena d’actes repartits entre dos caps de setmana intensos: l’últim de juliol i el primer d’agost. Aquest any la novetat va ser l’estrena de la Comissió de la festa major del poble, formada per veïns i veïnes que van contribuir voluntàriament amb l’organització. 

Primer cap de setmana esportiu

El dissabte 30 de juliol va tenir lloc l’11 Caminada nocturna del Club Ciclista Corró d’Amunt. Cada any l’entitat aplega més de 300 caminants que volen gaudir d’una passejada de nit d’estiu pels camins del poble. El cel estrellat, el sopar generós a l’aire lliure i l’obsequi, una samarreta, per a tots els participants, sempre arrodoneixen l’experiència.

El diumenge 31 de juliol la celebració va continuar amb la 4a Copa Derbi Variant, una cursa de motocròs de 3 hores de resistència puntuable per a la competició que porta el mateix nom. Aquesta és l’activitat esportiva més recent del programa de la festa major però la bona acollida ha fet que amb poques edicions ja s’hagi consolidat dins del calendari esportiu.

La cursa va aplegar més d’una trentena d’equips, la majoria vallesans. Els corredors van aplaudir el disseny del circuit, ideat per l’Associació de Veïns. Segons els experts, la combinació incansable de trams de diferent velocitat i dificultat fa la competició emocionant per als corredors i per al públic.

Els campions de la categoria Proto van completar 68 voltes durant les tres hores de cursa. L’equip guanyador va ser Integral Projects Team, de Vilassar de Mar; la segona posició va ocupar-la J. Costa, de l’Ametlla del Vallès, amb 67 voltes; el tercer lloc va emportar-se’l JCC Competició, de Parets del Vallès, amb 66 voltes. 

La primera posició del podi de la categoria Sèrie va ser per a Servimoto S, de Cardedeu, amb 63 voltes; la segona, amb 61 voltes, per a Va lleva’t, de Parets del Vallès; i la tercera plaça, amb 55 voltes, per a Tac Competició, de la Roca del Vallès.

Segon cap de setmana amb activitats per a totes les edats

El segon cap de setmana de festa major va ser els dies 5, 6 i 7 d’agost. Divendres al vespre va inaugurar-se l’exposició Corró d’Amunt: Paisatges viscuts amb una presentació de l’editor de la revista Vallesos, Ramon Vilageliu.

L’exposició, a cura de l’Associació de Veïns, era una retrospectiva de les exposicions realitzades des del 1994 amb l’objectiu de retrobar la història i els costums del poble. Vilageliu va destacar la importància d’aquestes accions impulsades per tota la comunitat perquè contribueixen a la recuperació, preservació i difusió del patrimoni immaterial.

Com a curiositat, Vilageliu va explicar que la paraula “corró” té un origen preromà que significa maluc. Així doncs el mot fa al·lusió a les ondulacions del terreny del poble.

La nit va continuar la 34a edició de la botifarrada. L’acte, organitzat pel Club Petanca Corró d’Amunt, és un dels més antics de la festa i cada any esgota els tiquets, enguany n’hi havia més de 300. Després de sopar va haver-hi una sessió de cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula Ocho apellidos catalanes.

El dissabte va ser el dia pensat per als més menuts. A primera hora va celebrar-se l’esmorzar amb bicicleta familiar organitzat pel Club Ciclista Corró d’Amunt, després hi van haver-hi jocs amb el Club Escacs Les Franqueses i també amb Espai Nadó-Espai Infant, que va oferir jocs d’aigua i de fang, entre altres.

A la tarda Circ Pànic va representar l’espectacle L’home que perdia els botons i com cada any va jugar-se el torneig de petanca. Una de les novetats de la tarda ser la Holi Party que va inundar el pati de les Antigues Escoles de pols de colors i de música hindú. El dia va acabar amb el tradicional sopar Festa Major i el ball animat pel grup Xarop de Nit.

El diumenge al matí la dansa va reprendre l’activitat del poble amb l’entitat Sardanistes Franquesins. A la tarda es va gaudir de l’exposició Recordeu?, amb relats i endevinalles per a petits i grans. També va fer-se de la mostra de quadres de la pintora l’Elisa Martínez i l’exposició del 14è concurs de fotografia. Properament es podrà veure la millor fotografia als carnets de socis i sòcies de l’Associació de Veïns de l’any vinent i les dotze millors instantànies formaran part del calendari del 2017. Per als nens i nenes es va programar l’espectacle Que comenci la Festa, de Jaume Ibars, i una xocolatada per berenar.

A la nit es va acomiadar la festa de l’estiu amb una cantada d’havaneres, a càrrec del grup Arjau, i un got de rom cremat per a tothom.

Arxivat a: Cultura, Esports, Infància i Joventut
Botifarrada (1)
Botifarrada (2)
Exposició Corró d’Amunt: Paisatges viscuts (1)
D'esquerra a dreta: Àngel Profitós (ERC), Juan Antonio Corchado (PSC), Pruden Panadès i Ramon Vilageliu
Exposició Corró d’Amunt: Paisatges viscuts (2)
Exposició Corró d’Amunt: Paisatges viscuts (3)
Ball de nit (1)
Havaneres
Caminada nocturna
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)