Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Homenatge a l’associació de voluntariat educatiu Harmonia 2.0

15/07/2016

L’entitat té quatre projectes pioners en actiu: l’hort, la biblioteca, la lectura a la gent gran i la ràdio.

L’Associació Harmonia 2.0 tanca el curs escolar amb un expedient excel·lent. L’entitat, formada per voluntaris i voluntàries, realitza projectes i tasques de suport a les escoles i instituts del municipi. Ahir a la tarda, el Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut, va reconèixer i agrair públicament la seva dedicació.

Aquest curs, Harmonia 2.0 ja ha fet tres anys. Els seus membres expliquen que volen continuar desenvolupant els projectes que tenen actius, millorant-los i adaptant-los a les necessitats de cada centre educatiu. Ara treballen en quatre projectes: l’hort, la biblioteca, la lectura a la gent gran i la ràdio.

L’entitat va néixer amb els projectes de l’hort i la biblioteca. L’hort serveix perquè cada centre treballi diversos aspectes a partir del cultiu. Tres exemples d’adquisició de coneixements diversos: les ciències experimentals s’estudien a la pràctica (el creixement de les plantes, la sembra de llavors adequada a l’època de l’any, la importància d’una alimentació saludable, el respecte per a la natura, etc.); les matemàtiques s’apliquen en la construcció de l’hort (la divisió de les parcel·les, la distància entre les rases, etc.); i la tecnologia hi es present en diferents moments com ara la instal·lació del reg.

Pel que fa a la biblioteca, Harmonia 2.0 està a punt de finalitzar la catalogació de tots els llibres dels centres educatius on hi participen (més de 15.000 publicacions). L’entitat entra les fitxes de cada llibre a l’ePèrgam, una l’aplicació de gestió de les biblioteques escolars que ofereix el Departament  d'Ensenyament. L’objectiu d’aquesta acció és facilitar l’accés a la lectura i fer de les biblioteques espais dinàmics que motivin l’aprenentatge.

L’any passat Harmonia també va començar un nou projecte de lectura a les persones grans que es troben a les residències i hospitals. Es tracta que els nois i noies de batxillerat llegeixin en veu alta als avis i àvies. Finalment, aquest curs ha començat a fer les primeres passes amb el projecte de ràdio escolar.

Els projectes d’Harmonia 2.0 són totalment innovadors. A l’entitat li agradaria que en un futur els projectes es convertissin en comunitaris, de manera que tota la societat s’involucrés en l’educació. Per això, a poc a poc, volen anar connectant els projectes entre les escoles, creant una gran xarxa.

Harmonia 2.0 compta amb una vintena de voluntaris i voluntàries que dediquen un mínim de dues hores setmanals a les activitats. L’entitat anima a tothom a participar-hi. Si hi esteu interessats podeu contactar-hi a través de l’adreça electrònica (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o del seu blog: voluntariatlesfranqueses.blogspot.com.  

A l’acte d’homenatge celebrat ahir a la tarda el regidor d’Educació, José Antonio Aguilera (PSC), va felicitar els membres de l’entitat per la seva aportació desinteressada i il·lusionada a l’ensenyament públic i de qualitat i va obsequiar-los amb un exemplar del darrer llibre de la Col·lecció Les Franqueses, Corró d’Avall, identitat i canvi d’un poble. Acabats els parlaments, es va oferir un berenar per a tothom.

Arxivat a: Educació
Voluntaris i voluntàries de l’associació amb el regidor i els tècnics d’Educació
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)