Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació d’edificis de Bellavista

03/06/2016

Les subvencions es poden sol·licitar del 4 de juny al 13 de juliol.

Els veïns i veïnes de Bellavista tindran 40 dies naturals per sol·licitar els ajuts per a la rehabilitació dels immobles inclosos dins de l’àmbit delimitat pel Pla de Barris. El període per presentar la documentació per demanar aquests ajuts comença el dissabte 4 de juny i finalitza el dimecres 13 de juliol.

L’objectiu dels ajuts és incentivar la rehabilitació dels elements comuns dels edificis (façanes, patis interiors, instal·lacions elèctriques, ascensors, cobertes, etc.) per preservar-ne la durabilitat de les edificacions, adequar-ne l’eficiència i funcionalitat i millorar-ne l’aspecte estètic.  

Els edificis que es podran acollir als ajuts han de ser d’ús residencial, han de tenir com a mínim planta baixa més tres plantes pis i una antiguitat demostrable superior als 25 anys (a excepció de les obres per a la millora de l’accessibilitat, l’eficiència energètica i la sostenibilitat, ja que en aquests casos el requisit d’antiguitat no serà necessari). Els beneficiaris dels ajuts podran ser persones físiques, jurídiques o comunitats de propietaris.  

Subvenció de fins al 75% del pressupost de la rehabilitació

La subvenció per a la rehabilitació dels edificis podrà cobrir fins al 75% del pressupost d’execució per contracte de les obres aplicant-hi l’IVA que correspongui. Per tant, els propietaris només hauran d’assumir el 25% del cost de l’obra, a més del cost del permís municipal d’obres i del tècnic del projecte. Tanmateix, s’aplicaran uns límits a l’import màxim que pot rebre cada habitatge o local.  

La partida pressupostària destinada a aquesta convocatòria d’ajuts és de 202.740,97 euros. Els propers anys s’obriran noves convocatòries fins a arribar als 960.000 euros, coincidint amb el període de vigència del Pla de Barris de Bellavista.  

Servei de suport i assessorament a les comunitats de veïns

Els ajuts a la rehabilitació d’edificis s’emmarquen en un programa més ampli de foment a la rehabilitació. Així, el Pla de Barris ofereix un servei de suport i assessorament a les comunitats de veïns de Bellavista. Es tracta d’un servei públic i gratuït, al qual els veïns i veïnes es poden adreçar per rebre assessorament en temes d’organització interna de la comunitat en l’àmbit jurídic, així com també en temes de desavinences o desacords per conflictes relacionats amb la pròpia convivència.

Podeu consultar el contingut de la nova convocatòria d'ajuts en el document adjunt.

Arxivat a: Pla de Barris
Un dels edificis rehabilitats en l'anterior convocatòria

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 25/04/2024 a les 14:57h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)