Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Una aplicació mòbil avisa les persones formades en l’ús de desfibril·ladors més properes al lloc de l’emergència

24/05/2016

L’acte de presentació va tenir lloc el 20 de maig a l’Hospital de Sant Pau, amb l’assistència del regidor d’Esports de les Franqueses, Jordi Ganduxé.

L’empresa de cadioprotecció Cardiosos, sota els auspicis de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i del Consell Català de Ressuscitació, van presentar el divendres 20 de maig l’aplicació mòbil gratuïta Cardiocity 112. Aquesta aplicació, disponible per a Android i Apple, és la culminació d’un ampli projecte que té com a objectiu salvar vides gràcies a la ràpida actuació que poden portar a terme persones formades en casos de parades cardiorespiratòries. 

Cardiosos és l’empresa que va proporcionar els desfibril·ladors que hi ha a les zones esportives de les Franqueses i de què disposa la Policia Local, així com la responsable de la formació que s’ha fet a 129 persones al municipi. És amb aquest motiu que va assistir a l’acte que va tenir lloc a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona el regidor d’Esports, Jordi Ganduxé. 

L’aplicació funciona gràcies a persones registrades de Catalunya que tenen formació en Suport Vital Bàsic i en l’ús de desfibril·ladors, o bé que són tècnics d’emergències, metges, bombers, infermers, etc., que han volgut col·laborar desinteressadament com a personal format en aquest projecte. Aquesta extensa base de dades que actualment compta amb més de 425 altes de tot el territori, s’anirà ampliant i s’espera que abans de finals d’any compti amb 10.000 persones registrades. Les persones que vulguin afegir-se al projecte poden donar-se d’alta des de la pròpia aplicació. 

Funcionament de l’aplicació

L’ús de l’aplicació és molt simple i compta amb tres passos que activen la cadena d’emergències i supervivència. En primer lloc, en activar l’aplicació perquè hi ha una persona amb una hipotètica parada cardiorespiratòria, s’emet una trucada al telèfon d’emergències 112, que activarà el seu protocol. En segon lloc, les persones de la base de dades que s’hagin registrat i que estiguin a menys d’un quilòmetre a la rodona del lloc de l’incident rebran un SMS gratuït que les avisarà que hi ha una possible víctima a la que poden socórrer i la geolocalitzaran en un mapa que indicarà com arribar-hi de la forma més ràpida; i per últim, el mapa els indicarà on està localizat el desfibril·lador (DEA) més pròxim i quin és el camí més ràpid per poder-hi arribar. 

L’objectiu de tot plegat és començar a aplicar les maniobres bàsiques de reanimació cardiopulmonar i utilitzar –si és necessari– el DEA abans que arribin els serveis d’emergències, que seran els que acabaran d’estabilitzar la vítima i la traslladaran al centre sanitari que correspongui. 

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

Arxivat a: Ajuntament, Esports
Un moment de la presentació de l'aplicació
El regidor d'Esports, Jordi Ganduxé, a l'esquerra, al costat dels encarregats de presentar l'app
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)