Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Generalitat i ajuntaments acorden un posicionament comú per al projecte de duplicació de via Parets-la Garriga de l'R3

03/05/2016

El conseller de Territori i Sostenibilitat es reuneix amb alcaldes de la comarca per consensuar les millores a demanar a Adif i sol·licitar una comissió de de seguiment tècnic.

Dilluns passat, 2 de maig, representants dels municipis de les Franqueses, la Garriga, Granollers, Canovelles, Mollet, Parets i Montmeló es van reunir amb el conseller Josep Rull, del departament de Territori i Sostenibilitat, per acordar un posicionament comú sobre el projecte de duplicació de via del tram Parets-la Garriga de la línia R3 de Rodalies. Els municipis afectats i el departament van consensuar millores a incloure al projecte de duplicació que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) està redactant. L’informe conjunt és un conjunt d’al·legacions a l’estudi d’impacte ambiental del projece que elabora Adif.

Una de les peticions a l’ens estatal és la creació d’una comissió de seguiment tècnic per tractar de forma coordinada tant el projecte constructiu com el seguiment dels treballs. El projecte defineix la duplicació del tram de via única de 18,2 quilòmetres comprès entre les estacions de Parets del Vallès i la Garriga, seguint el corredor actual, així com el tancament perimetral del corredor, la millora de l’accessibilitat de les estacions i la modernització de la infraestructura ferroviària. No inclou la supressió dels set passos a nivell existents en aquest tram, atès que l’Adif preveu fer-ho amb caràcter previ a la duplicació de via. El conseller Rull també ha destacat que “aquesta presa de possessió conjunta no oblida el compromís de desdoblar el tram Centelles-Vic que va adquirir el Ministeri de Foment en una segona fase, abans de fer el desdoblament de tota la línia”.

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Al mig, el conseller Rull al costat del regidor d'Urbanisme de les Franqueses Jordi Ganduxé, amb la resta de representants.
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)