Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Una plaça de l’Ajuntament plena a vessar acull la 9a Festa de la Música i la Dansa de les Franqueses

02/05/2016

Més de 250 alumnes de 4t de primària i 1r d’ESO protagonitzen el 2n Aplec de Danses.

El dissabte 30 d’abril a la tarda va tenir lloc a la plaça de l’Ajuntament la 9a edició de la Festa de la Música i la Dansa de les Franqueses, que organitza cada any el Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut per commemorar del Dia Internacional de la Dansa.

El plat fort de la tarda, i de tots els programats l’acte que va atraure més públic, va ser el 2n Aplec de Danses, en què més de 250 alumnes de 4t de primària de les cinc escoles del municipi i de 1r d’ESO dels dos instituts van ballar diferents peces que van tocar en directe els músics de la Cobla Ciutat de Terrassa.

L’aplec de danses és una acció emmarcada dins del Projecte Educatiu Comunitat i Escola, projecte que té com a objectiu general col·laborar en la promoció i integració de les escoles i instituts com a ens clau del municipi. Aquesta activitat és una eina més per treballar el patrimoni cultural existent a les Franqueses, tot potenciant el desenvolupament de maneres d’expressió i comunicació, i permetent la relació entre l’alumnat dels diferents centres educatius del municipi.

Així els primers a actuar van ser els infants de les escoles Bellavista-Joan Camps, Colors i Guerau de Liost, que van fer el ball de bastons La Clavellinera. Acte seguit, li va tocar el torn als alumnes de les escoles Camins i Joan Sanpera, que van ballar la Polca de Gitanes. Els nois i noies de l’Institut Lauro van dansar la Polca d’Ours i els de l’Institut El Til·ler, el txa-txa El Pimpollo. Per acabar, tots els joves alhora van fer el Ball de l’Espolsada.

A continuació i com a fi de festa, el músic Xavi Lozano va realitzar el seu espectacle amb instruments fets a partir de material reciclat que l’han fet tan conegut arreu. Abans, però, va conduir un taller per a infants per construir un petit instrument musical.

Els infants que ho van voler també van poder dibuixar una xapa al taller que van portar a terme durant tota la tarda els casals infantils i els centres de joves municipals. I a l’altre extrem de la plaça també es va poder jugar als jocs fets amb deixalles de Guixotde8.

Van iniciar les actuacions de la tarda els petits i joves talents de la coral Bàsic 3 de l’Escola Municipal de Música Claudi Arimany, que van cantar les següents peces: Asinbonanda, tradicional; Going up yonder, de Walter Hawkins; Jesús is a fence, de Noel Hall; Praise his holy name, de Leith Hampton; Speak to me, de David Daniel; i You’ve got a friend, Carole King.

Seguidament, alumnes de l’escola EnDansa va fer tres demostracions de dansa espanyola i una de jazz, i l’escola de dansa Moving, una de hip hop.

Podeu veure totes les fotografies de la 9a Festa de la Música i la Dansa en aquest enllaç o directament aquí:

9a Festa de la Música i la Dansa

Arxivat a: Cultura, Educació, Infància i Joventut
Tots els alumnes van ballar alhora el Ball de l'Espolsada
L'aplec de danses que va congregar molt de públic a la plaça de l'Ajuntament
Una imatge de l'aplec de danses feta des del balcó de l'ajuntament
El músic Xavi Lozano va cloure la festa amb el seu espectacle amb instruments reciclats
El cor de petits i joves talents de l'Escola Municipal de Música Claudi Arimany va cantar sis peces
Un dels balls de l'escola EnDansa
L'escola de dansa Moving va mostrar un ball hip hop
Els casals infantils i centres de joves municipals van realitzar un taller de xapes
Xavi Lozano va conduir un taller per a tots els infants que s'hi van apropar
Els jocs fets amb deixalles de Guixotde8 van fer les delícies de grans i petits
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)