Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament aprova el nou expedient de contractació de la gestió de la neteja viària i la recollida d'escombraries

29/04/2016

Aquest punt del Ple municipal compta amb un ampli suport (CiU, PP, PSC i ILFC).

Després que el Ple del mes de setembre passat assumís la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic que deixava sense efecte l’adjudicació del contracte del servei de neteja viària i recollida d’escombraries del municipi, que s’havia aprovat al març de 2015, el plenari de les Franqueses reunit ahir dijous, 28 d’abril, va aprovar amb una àmplia majoria de 14 regidors (CiU, PP, PSC i ILFC) el nou expedient de contractació.

La representant d’ILFC, Elisabet Pericas, va agrair l’esforç del regidor d’Obres i Serveis, Moisés Torres, i dels tècnics de l’àrea per potenciar el diàleg amb l’oposició per arribar a un consens en aquest tema, i va dir que el vot del seu grup seria un sí crític, “ja que tot i que no és el nostre model de gestió, sí que hi avança a passes petites”.

L’alcalde, Francesc Colomé, va dir que amb el nou contracte es renovaran tots els camions, màquines escombradores i bufadors, es compraran nous contenidors, s’acabarà amb la recollida conjunta del rebuig i l’orgànic que es feia fins ara, i es passarà del 30 al 50% d’illes que tindran tots cinc contenidors de brossa (vidre, plàstic, paper, rebuig i orgànic). A més, l’Ajuntament recuperarà la gestió directa de la recollida de residus per al reciclatge. El contracte serà per a 8 anys ampliables a 2 més i l’import total serà d’uns 17 M€.

Residència per a la gent gran

També es va aprovar inicialment amb 12 vots a favor (CiU, PP, PSC i ERC) la proposta de modificació del PGOU relativa a la parcel·la d’equipaments que hi ha a Bellavista entre els carrers del Terme, de l’Empordà, de Provença i la plaça de Catalunya, on l’equip de govern vol construir-hi una residència i centre de dia per a la gent gran. L’objectiu d’aquest punt era augmentar el sostre edificable perquè aquest equipament pogués tenir més places que les que en un primer moment es van projectar.

ILFC va dir que hi votaria en contra perquè no estan d’acord amb què aquest equipament es faci en aquest terreny, “amb el pendent més gran del barri”, i l’alcalde els va respondre que el projecte hi preveu ascensors i escales mecàniques.

El Ple d’ahir també va aprovar el plec de clàusules administratives que ha de regir la concessió de la parcel·la d’equipaments Q1 del Sector N amb la finalitat de construir-hi un complex esportiu, punt que s’havia quedat sobre la taula en l’anterior plenari. A banda de l’equip de govern també hi va votar a favor el grup del PSC.

Davant de les crítiques de l’oposició, l’alcalde va dir que és voluntat de l’equip de govern la dinamització dels polígons industrials perquè creïn riquesa i ocupació, i “una de les maneres de fer-ho és treient rendiment dels terrenys municipals que estan en desús”. Colomé va recordar que el projecte que s’hi vol instal·lar –el Centre de Tecnificació de Natació Sincronitzada del Club Natació Granollers– crearà entre 70 i 90 llocs de treball i uns 120.000 euros d’ingressos anuals per a les arques municipals. A més, va afegir que preveu que la reparcel·lació del Sector N estigui enllestida en un parell de mesos, un cop han estat resoltes la majoria d’al·legacions dels propietaris de les parcel·les.

Un altre punt que es va tractar va ser la proposta de delimitació de la Trama Urbana Consolidada (TUC) del terme municipal, que va ser aprovada amb els vots de l’equip de govern i del PSC. Una de les parts que es vol convertir en trama urbana és l’actual polígon del Sector U, a Bellavista. L’oposició va dir que només s’incloïa aquest espai pel problema que hi ha amb Mercadona. L’alcalde no ho va negar, però també va afegir que la darrera paraula la tindrà la Generalitat.

Per la seva part, el PSC va dir que votava a favor de la proposta perquè volia fer lligar la zona comercial consolidada de l’altra banda de la carretera de Cardedeu perquè no quedi un espai buit entre Bellavista i aquesta zona, la qual cosa, segons aquest grup, crearà llocs de treball i dinamitzarà l’economia de la zona.

Modificació del ROM

En un altre ordre de coses també es va aprovar la contractació d’una persona perquè assessori l’àrea de Polítiques Socials; i la constitució d’una comissió especial per modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament de les Franqueses, ja que l’actual data de l’any 2000.

La modificació del Pla Parcial del Sector P (Pla Llerona Sud) es va aprovar definitivament, i es va ratificar el decret en què es rectifiquen els errors materials inclosos en el plec de clàusules per a l’adjudicació del contracte del projecte d’acabament del parc del Falgar i la Verneda.

D’altra banda, es va donar compte de l’aprovació de la liquidació del pressupost general de la corporació de l’exercici 2015. L’alcalde va dir que s’havia tancat amb un superàvit de 5.281.067 € i un romanent de tresoreria de 2.814.602 €, i que en cinc anys s’havia reduït el deute de l’Ajuntament en gairebé un terç, “cosa que vol dir que estem sanejant l’economia municipal”.

També es va donar compte de l’acord adoptat per la Junta de Govern Local d’aprovació d’ajuts de menjador per al curs 2015-2016. ILFC es va felicitar per la notícia, i va demanar que de cara al curs vinent, l’Ajuntament actuï d’ofici en aquest tema i pagui les beques que ni el Consell Comarcal ni la Generalitat cobreixin. El regidor de Polítiques Socials, Ferran Jiménez, va dir que al proper curs “el tema estarà resolt al mes d’octubre, a tot estirar al novembre”.

Mocions

Pel que fa a les mocions que van portar al ple els grups municipals, es van aprovar tres de les cinc presentades: la de CpF de suport a l’acord adoptat pel Parlament de Catalunya en data 7 d’abril de 2016; la del PSC en relació a la retirada de l’ordre de pagament confiscatori per a les persones amb discapacitat; i la d’urgència d’ILFC en defensa de les polítiques de lluita contra la pobresa energètica i els desnonaments.

Les mocions que no es van aprovar van ser la del PSC de reconeixement i pagament del deute de la Generalitat amb l’Ajuntament, i la d’ERC per incorporar un punt a l’ordre del dia dels plens ordinaris en què es doni compte dels assumptes aprovats pendents d’execució.

Arxivat a: Ajuntament
Amb el nou contracte, l'Ajuntament recupera la gestió de la recollida selectiva de residus

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)