Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Policia Local de les Franqueses col·laborarà amb els caçadors en les batudes de senglars per evitar accidents

27/11/2015

La moció aprovada pel Ple de l’Ajuntament demana a la Generalitat que coordini les batudes perquè siguin més efectives.

El Ple de l’Ajuntament de les Franqueses celebrat ahir dijous, 26 de novembre, va aprovar una moció presentada pel grup municipal de CiU en relació a la problemàtica del senglar. Un dels punts que contempla la proposta és el de col·laborar amb la societat de caçadors per donar-los el suport de la Policia Local de les Franqueses, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, i, si cal, tallar algun camí en el moment en què es fan les batudes per evitar accidents. 

En la moció també es demana a la Generalitat que hi hagi una coordinació a nivell comarcal quan es faci més d’una batuda perquè siguin més efectives, així com que es revisin les assegurances agràries a través d’Agroseguro perquè cobreixin els danys que aquests animals causen a les collites dels pagesos. 

La proposta, aprovada amb els vots dels grups de CiU, PSC i ERC, també inclou revisar els vorals dels camins i carreteres i impulsar les seva neteja per afavorir la visibilitat dels senglars, així com promoure la retirada de canyes a les lleres de les rieres. 

Rosa M. Pruna, regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, va destacar que la coordinació entre caçadors i policia a les comarques gironines havia donat bons fruits i s’havien caçat molts més animals que abans. “És per això que en volem copiar el model”, va dir. 

ILFC va demanar de deixar el punt sobre la taula per poder afegir més temes a la moció, com ara l’elaboració d’un pla tècnic de gestió cinegètica, buscar solucions a la problemàtica de la caça menor al municipi o com s’han de cobrir les despeses que tenen els caçadors quan fan batudes extres. 

El Ple va aprovar unanimitat una moció presentada per CpF sobre el cobrament de subvencions de diversos serveis per part de la Generalitat de Catalunya. Amb tot, CiU i ERC van votar-hi a favor després que el regidor de CpF, Francesc Torné, retirés del punt la part en què es demana que es reclami per via judicial el pagament de les quantitats compromeses no pagades de les subvencions de les llars d’infants, l’escola de música i el Pla de Barris, si això no s’aconsegueix de forma administrativa. 

Una altra moció que va prosperar va ser la que es va presentar per donar suport a la resolució 1/XI aprovada pel Parlament de Catalunya a la sessió del 9 de novembre de 2015 sobre l’inici del procés de creació d’un estat independent i la desconnexió de l’Estat espanyol. Es va aprovar amb 13 vots a favor. En contra van votar-hi els regidors del PSC i el del PP. 

Els grups municipals del PSC i ERC van presentar una moció en defensa de la rebaixa de l’IVA cultural, que afecta la creació i producció de proximitat i l’accés a la cultura en l’àmbit local. Van votar-hi a favor tots els partits a excepció del PP. L’altra proposta presentada pel PSC, en què es defensa l’exercici efectiu del dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual, sí que es va aprovar per unanimitat. 

En el torn de precs i preguntes, tant els membres de l’oposició com el públic van tornar a interpel·lar el govern sobre el tema del foto vermell. Ferran Jiménez, regidor de Seguretat Ciutadana, va donar les explicacions oportunes. Entre d’altres qüestions, Jiménez va dir que el sistema no complia la norma UNE 199142-1 de juliol de 2015 perquè només una recomanació. Pel que fa al control metrològic, el regidor va dir que no era necessari que aquest sistema el passés perquè no hi ha ràdars acoblats als semàfors. 

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, va oferir a l’oposició “seure i parlar de les alternatives al sistema, sempre pensant en la seguretat dels veïns i veïnes, però si arribem a la conclusió que aquest és el millor mètode per aconseguir aquest fi, el mantindrem, perquè funciona bé i s’ha demostrat que ha fet reduir moltíssim la velocitat dels vehicles en aquests trams”.

Arxivat a: Ajuntament
Moment en què s'iniciava el ple ordinari del mes de novembre
Darrera actualització d’aquest contingut: 15/04/2024 a les 14:40h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)