Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Procés de suport als refugiats sahrauís davant les inundacions que han patit a Algèria

13/11/2015

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, conjuntament amb la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) fa novament una crida davant les inundacions que han afectat els campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria). Qualsevol ciutadà o ciutadana pot fer una donació particular omplint una butlleta que l’organització posa a disposició i efectuant un ingrés en un dels números de compte que s’hi detallen.

Els campaments de refugiats han patit l’efecte de pluges torrencials, acompanyades per intenses ratxes de vent, que han causat grans inundacions i destrosses. Les pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments han estat molt importants. Moltes famílies han perdut totes les seves pertinences, inclosa la petita reserva d'aliments de què disposaven, és a dir una ració mensual per 160.000 persones. Segons els equips de la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) presents sobre el terreny, alguns refugiats van resultar afectats malgrat que encara no s'han de lamentar pèrdues humanes. Milers de famílies s’han vist obligades a estar a la intempèrie per manca d’edificis segurs. Els danys i pèrdues materials han estat considerables. Quant als centres socials, s'està fent una avaluació dels danys o esfondraments dels centres de salut, d'educació i d’altres, sobretot pel que fa a material de manteniment d'edificis.

Aquest és el segon projecte al qual vol donar suport l’Ajuntament de les Franqueses, ja que també dóna suport als refugiats en trànsit a Europa, la major part dels quals són sirians afectats per conflictes armats.

Arxivat a: Polítiques Socials

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)