Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses estrena gegants a la Festa Major de Corró d’Avall

27/08/2015

La darrera festa major del municipi tindrà lloc del 17 al 20 de setembre.

A partir de la Festa Major de Corró d’Avall d’enguany ja es podrà dir que les Franqueses compta amb gegants. I és que els dos gegants i el gegantó que el Taller El Drac Petit de Terrassa ha anat construint els darrers mesos veuran la llum el proper 19 de setembre, dia en què seran “batejats”. 

Així, l’Associació Gegants de les Franqueses comptarà amb els següents padrins: el Cosme i la Damiana de Granollers i el Mir i la Guillema de Mollet del Vallès. A més, també hi participarà la colla gegantera de Castellbisbal i s’hi espera també la presència de la colla de Lloret de Mar, tot i que encara està pendent de confirmar. El bateig tindrà lloc a les 19 h a la plaça de l’Ajuntament. Una hora abans començarà una cercavila amb els gegants de Granollers i de Mollet i els gegantons de l’Escola Joan Sanpera, dels casals infantils municipals, de les colles de Bellavista Guillots i Suats i de les colles de Blancs i Blaus de Granollers. 

Un cop batejats, els gegants de les Franqueses protagonitzaran, juntament amb el Grup de Diables Els Encendraires, la cercavila de diumenge a la tarda, que anirà des de la plaça de l’Ajuntament fins a la de l’Espolsada. Però el protagonisme dels gegants de les Franqueses no s’acaba aquí, ja que l’entitat que els ha impulsat serà l’encarregada de fer el pregó d’enguany, el divendres al vespre. 

Com ja es va donar a conèixer durant la Fira de Sant Ponç, la figura d’un dels gegants és la representació del 1r Marquès de les Franqueses, Joan Sanpera, en honor a la contribució i donacions que va fer al municipi a primers del segle XX. L’altre gegant és una pagesa vestida de diumenge que portarà un cistell amb productes de la terra en al·lusió als orígens agrícoles i ramaders de les Franqueses. I la figura del gegantó serà la d’un infant nouvingut que representarà les persones arribades al municipi procedents de les onades immigratòries actuals i dels anys 60. 

Segons Miquel Guiu, vicepresident de l’Associació Gegants de les Franqueses, ara per ara l’únic dels tres gegants que té nom és el Marquès. L’entitat explicarà durant la Festa Major com s’escolliran els altres dos noms per mitjà de la participació ciutadana. 

Més de 70 actes per a tots els gustos i edats 

El programa consta d’una setantena d’actes que tindran lloc del 17 al 20 de setembre coordinats, com cada any, per la Comissió de Festa Major de Corró d’Avall. Com a actes destacats, segons l’Eli Rodríguez, presidenta de l’entitat, enguany “se li ha donat una volta més a El cabró va de festa i ha passat a convertir-se en la celebració del 10è aniversari d’aquest element festiu, que acabarà amb un discjòquei a Can Font”. 

Un canvi substancial respecte de la festa de l’any passat és que el ball que va fer-se el dissabte a la nit a Can Font, dirigit a un públic més gran que el que assisteix al que es fa a la plaça de l’Ajuntament, aquest any es farà a la plaça de l’Espolsada. A més, a la tarda del mateix dia es farà un concert de música catalana a càrrec del mateix grup, l’Orquestra Venus

La Porcada, gimcana per a majors de 18 anys, de divendres a la nit, segueix amb propostes cada vegada més interesants i una gran implicació de la colla jove de la Comissió.
 
Pel que fa al tradicional ball de l'Espolsada, i per seguir amb la idea de fer-lo més obert al poble i més integrador, aquest any incorpora el Grup de Diables Els Encendraires com a coprotagonistes juntament amb la Comissió. La voluntat és que cada any una entitat diferent del municipi s'impliqui en el ball. 

De les actuacions, Rodríguez diu que “hem intentat portar grups punters, tant en els actes infantils (Alça Manela i El pot petit) com en els concerts (Strombers i Ebri Knight), per aconseguir la màxima participació possible, tot i que també donem cabuda als grups de casa, en els dos tipus d'activitats”. 

“Tot i això seguim fidels als actes que ja s'han convertit en clàssics, com la cremada de l’ajuntament, la botifarrada, el matí infantil de divendres o el conte amb el que s'obre el programa, activitats que organitzem al 100% des de la Comissió”, afegeix Rodríguez. La presidenta de la Comissió de Festa Major també vol destacar, però, la implicació de les entitats del municipi en el desenvolupament de la Festa Major. Segons Rodríguez, “hi ha una quinzena d’associacions locals que organitzen algun tipus d’acte durant aquests quatre dies, ja sigui esportiu, cultural o lúdic. 

Per últim, Rodríguez ressalta la importància del finançament de la Festa Major, i fa una crida a la gent perquè assisteixi als àpats que proposa la Comissió, “ja que el nostre pressupost és molt ajustat i necessitem l’ajut de tothom”. L’entitat també posarà a la venda com cada any la samarreta de la festa, que té un cost de 5 euros.

Podeu consultar el programa d'actes complet al document adjunt.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura, Esports, Infància i Joventut
Els esbossos dels gegants, que properament es faran realitat
Els Ebri Knight actuaran el dissabte a la nit a la plaça de l'Ajuntament
Els veterans Strombers seran els protagonistes del concert de divendres a la nit
La cremada de l'ajuntament, un dels actes tradicionals de la Festa Major de Corró d'Avall
L'Orquestra Venus tornarà a oferir un concert de música catalana a la plaça de l'Espolsada
El ball de l'Espolsada tancarà un any més la Festa Major de Corró d'Avall
Cartell de la Festa Major de Corró d'Avall d'enguany

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 23/04/2024 a les 08:10h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)