Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Recomanacions per viatjar

29/07/2015

Consells generals

Informar-se de les característiques del viatge i dels requisists del lloc que es visita (si es necessiten visats, passaport, etc.), guardar els catàlegs, contractes, tiquets i factures per a qualsevol possible reclamació.

Viatjar amb avió

A la UE hi ha uns drets mínims dels passatgers aeris en cas de cancel·lació del vol, gran retard, denegació d’embarcament (overbooking), incidències amb l’equipatge, etcètera. En cas d’incidències amb l’equipatge del vol, danys, retards, pèrdua o destrucció de maletes, s’ha de reclamar per escrit a la companyia de transports dins el termini establert, ja que es té dret a compensacions econòmiques. És molt important que es realitzi l’informe d’irregularitat d’equipatge (PIR) al taulell de la companyia abans d’abandonar l’aeroport.

Lloguer de vehicles

Cal llegir bé el contracte i les condicions del lloguer abans de signar res i examinar el vehicle en el moment de recollir-lo amb algun representant de l’empresa per comprovar que no té desperfectes.

Bars i restaurants

Cal informar-se dels drets que té qualsevol usuari d’aquest servei.

Roaming

En cas de viatjar a l’estranger cal informar-se de les tarifes que cobra l’operador de telefonia mòbil per efectuar o rebre trucades , enviar o rebre SMS, descarregar dades i accedir a Internet des del país de destí.

En cas de contractar un viatge combinat cal portar sempre el telèfon de l’agència de viatges o del seu representant al país.

Allotjaments turístics

Totes les empreses tenen fulls oficials de queixa/reclamació/denúncia a disposició dels consumidors. És recomanable contractar viatges a través d’empreses adherides a una Junta Arbitral de consum perquè, en cas de conflicte, aquest es pugui resoldre de manera ràpida, senzilla i gratuïta. Els establiments adherits es poden identificar pel distintiu d’adhesió al seu aparador o en els contractes.

Més informació sobre viatjar a la UE en aquest enllaç.

Arxivat a: Ajuntament
L'estiu és temporada alta de viatges
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/04/2024 a les 14:57h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)