Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Finalitzen els programes d’acollida per a persones nouvingudes

02/07/2015

El passat mes de juny van finalitzar les accions d’acollida per a persones nouvingudes incloses dins del programa municipal Diversitat i Convivència 2015, gestionat des de l’àrea de Polítiques Socials amb el suport del Ministeri de Treball i Seguretat Social, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Orienta Dona (orientació sociolaboral)

El programa Orienta Dona és un recurs d’acollida especialitzada que té per objectiu facilitar eines i recursos per al desenvolupament personal i social. Des que es va iniciar el programa, al mes de setembre passat, hi han pres part un total de 28 dones de diferents nacionalitats.

Al llarg dels últims mesos els membres del programa, a part del propi taller d’orientació sociolaboral, també van participar a diferents activitats vinculades amb el municipi, com ara als actes amb motiu del dia de la dona, inclosos dins del programa Mou-te per la igualtat (l’activitat de teatre fòrum Jo també planxo o la inauguració de l’exposició Som dones i vivim a Bellavista) o algunes activitats del Centre de Formació d’Adults, entre d’altres.

Vincles (acollida i participació als centres educatiu)

Vincles és un programa que té la finalitat de facilitar l'apropament de les famílies nouvingudes, especialment d'origen immigrat, a la dinàmica pròpia dels centres educatius, així com del seu entorn més proper. Aquest programa d’acollida s’adreça a les famílies dels tres centres educatius de Bellavista: l’Escola Bellavista-Joan Camps, l’Escola Colors i l’Institut Lauro.

Durant l’últim trimestre i coincidint amb les activitats al voltant de la diada de Sant Jordi, es va establir com a un dels eixos de treball el llibre com a recurs educatiu. Així, l’activitat trimestral del grup de participants va consistir en l’elaboració d’una versió catalana de contes tradicionals del seu país d’origen. Com a cloenda de tot aquest treball es va fer la presentació de les obres als cursos d’educació infantil dels centres educatius implicats en el projecte.

Una altra de les activitats incloses dins del taller, aprofitant la finalització del curs escolar, va ser la visita a l’Institut Lauro. El director del centre, Jordi Horta, va ensenyar i guiar el grup de mares per conèixer aquest espai i ajudar-les a facilitar l’acompanyament en el canvi de cicle de l’educació dels seus fills i filles.

També va aconseguir-se la participació en altres actes relacionats directament amb l’entorn com ara la participació a xerrades sobre l’educació dels infants o a activitats familiars.

En total en aquest programa hi han participat 26 persones, totes elles dones. Vincles compta amb el suport de l’àrea de Pla de Barris.

Coneix les Franqueses (coneixement de l’entorn)

El mes passat també va finalitzar l’edició del programa Coneix les Franqueses, un curs de coneixement de l’entorn adreçat a persones nouvingudes la nostre municipi en el qual també s’ofereix un breu taller d’acollida a la llengua catalana.

Durant aquesta acció es va comptar amb la col·laboració de diferents agents del municipi, com és el cas de la policia municipal, professionals de l’àmbit de la salut, l’educació, entre d’altres.

Així, també es van realitzar visites als diferents serveis del municipi, com l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), on es va realitzar una xerrada informativa, o el Centre de Formació d’Adults, coincidint amb les Jornades de portes obertes del Centre.

En aquesta edició del programa hi han participat un total de 23 persones.

Arxivat a: Polítiques Socials
Activitat del programa Vincles a les escoles
Un altre moment de l'activitat del programa Vincles a les escoles
Sessió d'acollida amb la col·laboració de la Policia Local
Sessió d'acollida amb la col·laboració de l’Àrea Bàsica de Salut
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)