Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Divendres 26 de juny, inauguració de l’exposició ‘Retrospectiva’ del pintor franquesí Ramon Bufí a la galeria Artemisia

17/06/2015

L’exposició recull la trajectòria de l’artista i ressalta la gran varietat de tècniques i suports.

La galeria d’art Artemisia, Art & Tendències, amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Franqueses, presentarà l’exposició Retrospectiva del pintor franquesí Ramon Bufí. La inauguració tindrà lloc el proper divendres 26 de juny, a les 20.30 h, a la galeria Artemisia (carrer de Sant Ponç, 65. Corró d’Avall). L’acte comptarà amb la participació de l’artista i l’actuació del grup de jazz Rapport. 

L’exposició, un repàs a la trajectòria de Ramon Bufí, està constituïda pel conjunt d’obres que recullen les múltiples tècniques que domina el pintor i els diversos suports amb els quals ha treballat: olis, gravats, dibuixos, pastels, etc. 

La directora de la galeria Artemisia, Cristina Requena, explica que Ramon Bufí  destaca per la seva capacitat d’observar el que l’envolta i plasmar-ho a les seves obres: “Disciplines i tècniques a part, el seu entorn no passa desapercebut a la seva mirada minuciosa i detallista”. 

Retrospectiva es podrà visitar del 26 de juny al 31 de juliol de dimarts a divendres de 17 a 20 h i dissabte d’11 a 13 h. Per a més informació podeu contactar amb la galeria Artemisia (617 231 023 /  (Necessites javascript per veure aquest correu-e)). 

Ramon Bufí, pintor

Nascut a Granollers l’any 1936 va iniciar-se en la pintura l’any 1953 estudiant al taller del pintor Casals Grau. El 1956 es va convertir en  deixeble del pintor Amador Garrell i l’any 1962 va ingressar a l’Escola d’Arts i Oficis de la Llotja (Barcelona) i va cursar estudis del natural al Cercle Artístic de Sant Lluc. L’any 1963 va ingressar a l’Agrupació d’Art de Granollers. 

L’any 1974 va realitzar la seva primera exposició a la Sala Sant Jordi de Granollers. A partir d’aquí, un seguit d’exposicions el van portar a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, al Museu d’Art Contemporani, a la VII Biennal Internacional d’Art sobre l’esport, a l’exposició col·lectiva commemorativa del Centenari de La Vanguardia, al Centre Internacional d’Art Contemporani de París, al Museu de Granollers, al Museu Industrial del Ter de Manlleu i al Casino de Granollers, entre d’altres espais. 

Dels premis i reconeixements que ha rebut en destaquen el primer premi i medalla al concurs de pintura de Calella de Mar (1975), el tercer premi al concurs de pintura d’Avinyó (1979), la seva inclusió al diccionari Ràfols (de biografies d’artistes de Catalunya i les Balears) (1980) i  el premi d’honor i medalla de plata al concurs de pintura de Caldes de Montbui (1981). 

L’any 1983, juntament amb el poeta i crític d’art Joan Sala Vila, fundà i il·lustrà la revista d’art Vernissatge.

Arxivat a: Cultura
'Paisatge' (Llerona) - Aquarel·la de Ramon Bufí

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 24/04/2024 a les 14:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)