Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els autors del Sant Jordi a les Franqueses

16/04/2015

Els escriptors de les Franqueses signaran llibres a la plaça de l'Espolsada el dia de Sant Jordi.

Els autors de les Franqueses participaran, un any més, a la diada de Sant Jordi del municipi. Els escriptors del municipi que han publicat algun llibre en l’últim any seran presents a l’estand del Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut per tal de signar-ne exemplars a tothom qui ho vulgui. L’estand estarà ubicat a la plaça de l’Espolsada, on es concentraran els actes, i els autors hi seran aproximadament de 17 a 19.30 h. Enguany hi haurà Enric Garcia-Pey, Mercè Masjuan, Francesc Roma, Jordi Esteban i Francisco Cortés.

 

Recull onomàstic de les Franqueses del Vallès. Noms de casa i de lloc (14è títol de la Col·lecció Les Franqueses), d’Enric Garcia-Pey

Tots els noms de casa i de lloc de les Franqueses estan detalladament recopilats i explicats en aquest nou llibre que edita el Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut de les Franqueses. Es tracta d’un llibre de consulta extens on es poden descobrir els orígens i curiositats de la història del municipi a través dels noms. El llibre es presentarà el proper dimecres 22 d'abril.

El granollerí Enric Garcia-Pey és un reconegut especialista en onomàstica. Delineant de professió, va estudiar Història i li hauria agradat especialitzar-se en Antropologia. Des de fa anys ha dedicat hores i hores a la recerca dels noms de casa i de lloc, la seva gran passió. La ingent tasca de Garcia-Pey, l’inventari onomàstic de tota la comarca del Vallès Oriental (43 municipis), es podrà consultar aviat a través d’Internet. Un treball únic a tot el país. 

 

Descobrint Marata. Del poc que en sabem, encara en sabem prou, de Mercè Masjuan

Descobrint Marata. Del poc que en sabem, encara en sabem prou és una recopil·lació de la història recent de Marata explicada a través del patrimoni mediambiental, del patrimoni arquitectònic, de l'associacionisme, de la gent i personatges destacats, etcètera. La informació s'ha obtingut bàsicament a partir de la memòria oral dels avis i àvies, però també d’arxius municipals, entre altres fonts.

Aquesta és la primera publicació de la periodista Mercè Masjuan Matheu (Marata, 1970). Actualment, Masjuan està escrivint un segon llibre sobre la història del Centre Cultural de Marata. Així mateix, el desembre del 2013 també va editar, en format pdf, La vida de Facundo Matheu i Cassà. També ha estat presidenta del Centre Cultural de Marata (2009-2013). Ara per ara, treballa a l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor.

 

Matagossos, història d'un rebel a l'Alt Congost, de Francesc Roma

Matagossos, història d'un rebel a l'Alt Congost és la història de Pere Serra i Pou (1909-1947) i forma part d’una trilogia sobre la guerra civil i la postguerra a l'alt Congost, amb especial referència a la figura del Matagossos. Els altres dos llibres són La guerra oblidada a l'Alt Congost, 1936-1950 (el primer volum) i La guerra de silencis (tercer volum), que és una versió novelada dels fets.

Francesc Roma i Casanovas (Sant Martí de Centelles, 1963) és historiador i geògraf. Va estudiar Història Contemporània i Sociologia. A principis dels anys noranta va començar a investigar la història de l'excursionisme a Catalunya i posteriorment va doctorar-se en Geografia, primer a la Universitat Autònoma de Barcelona i després a París. De les seves darreres publicacions cal destacar-ne Josep Milà. L'amor a la muntanya neix fins i tot en temps de guerra (Cossetània, 2008) i Història social de l'excursionisme català. El franquisme (Cossetània, 2008). L'any 2011 l'Agrupació Excursionista de Granollers li va concedir la Placa d'Honor. El mateix 2011 va guanyar el premi Plana de Vic per a obres de les branques de lletres amb l'estudi La revolta dels aprenents. Industrialització i relacions sociolaborals a Osona.  

 

Mots amagats, de Jordi Esteban

Mots amagats, a més de ser un petit homenatge a la llengua catalana, vol brindar breus moments d’entreteniment a lectors i lectores per aconseguir que somriguin davant cada enigma.

Jordi Esteban és filòsof i docent, actualment jubilat. Ha publicat diversos llibres, entre aquests, manuals de català per als nivells B i C. És aficionat a la creació d’activitats lúdiques i lingüístiques (jeroglífics, encreuats, jocs per aprendre català, etc.) i ha publicat articles a la revista Llengua i Ús. Ara està col·laborant en qualitat d’autor en l’inici d’una iniciativa editorial anomenada Àgilment que crea productes sota el lema Fem viva la llengua, i que il·lustra jeroglífics, endevinalles, històries de paraules, materials per millorar la memòria i altres.

 

Del amor al odio, de Kiko Cortés

Del amor al odio és una novel·la que protagonitzen tres nens amb una amistat molt estreta. Els anys també passen per aquest trio d’amics i els dos nois s’enamoren de la seva amiga. La història anirà més enllà, les seves vides prendran camins oposats que els duran al límit: el terrorista ha d’atacar l’advocat, és a dir, l’amic traïr l’amic.

Francisco Cortés va néixer en un poble de Sevilla, però de ben petit, el 1962, es va traslladar a Barcelona. Al llarg dels anys ha escrit alguns poemes quan la feina li ho ha permès. Actualment combina la vida laboral amb la faceta d’escriptor i està preparant dues novel·les d’aventures i seguint amb la poesia.

Arxivat a: Cultura
Enric Garcia-Pey
Mercè Masjuan
Francesc Roma
Jordi Esteban
Kiko Cortés
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/04/2024 a les 08:10h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)