Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Voluntaris i l’Associació Hàbitats segueixen treballant en la restauració del Congost

14/04/2015

Dissabte passat hi va haver una altra jornada de voluntariat per a la restauració del riu Congost, dins el Projecte Rius 2015.

La restauració ecològica del riu Congost va continuar dissabte passat, 11 d’abril, amb la jornada de voluntariat impulsada per l’Associació Hàbitats dins el marc del projecte finançat pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente i a través de la Fundació Biodiversidad. La jornada s’havia de celebrar el 21 de març  però es va haver d’ajornar a causa de la pluja.

Les tasques fluvials que el grup de voluntariat, format per persones d’edat diverses, es van centrar en la zona de la riera de Carbonell, i van ser les següents:

  • Protegir i afavorir els exemplars petits de vegetació autòctona que han crescut a la zona de manera espontània. Es van crear escocells al voltant de plançons i es van eliminar les espècies competidores per afavorir la supervivència dels exemplars escollits.
  • Es van plantar estaques provinents de vegetació local, un mètode de revegetació econòmic i eficaç. La seva adaptació és gairebé segura, ja que provenen d’exemplars molt propers.
  • Es van recollir els residus presents a la riba del riu que els voluntaris trobaven al pas. Tot i que darrerament el nombre de deixalles a lleres dels rius ha disminuït, encara n’hi ha i és un fet que causa pèrdua de biodiversitat, especialment animal.

Durant la Setmana Santa també s’hi van estar fent treballs de restauració: eliminant rizomes de cana, plantacions, recollida de deixalles, i altres. Malauradament, la zona ha patit alguns actes de vandalisme (s’han arrencat exemplars de sanguinyol i s’ha malmès un arbre). Però l’Associació Hàbitats mostra satisfacció per haver trobat un exemplar de tortuga de rierol (maurems leprosa) al gorg del salt d’aigua.

El Projecte Rius 2015 de l’associació té previst continuar amb la restauració i accions de millora en altres rius del Principat com el Ter o el Flamisell.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
El grup de voluntaris i voluntàries
Inici de la jornada i rebuda d'Hàbitats
Els voluntaris feinejant a la riba del Congost
El grup de voluntaris seguint les indicacions de l'Associació Hàbitats
Un dels especialistes al capdavant de les tasques de la jornada
La restauració del riu Congost
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 14:20h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)