Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Del 31 de març al 9 de maig es poden sol·licitar els ajuts per a la rehabilitació dels edificis de Bellavista

30/03/2015

Els veïns i veïnes de Bellavista tindran 40 dies naturals per sol·licitar els ajuts per a la rehabilitació dels immobles inclosos dins de l’àmbit delimitat pel Pla de Barris. El període per presentar la documentació per demanar aquests ajuts comença el dimarts 31 de març i finalitza el dissabte 9 de maig. 

L’objectiu dels ajuts és incentivar la rehabilitació dels elements comuns dels edificis (façanes, patis interiors, instal·lacions elèctriques, ascensors, cobertes, etc.) per preservar-ne la durabilitat de les edificacions, adequar-ne l’eficiència i funcionalitat i millorar-ne l’aspecte estètic. 

Els edificis que es podran acollir als ajuts han de ser d’ús residencial, han de tenir com a mínim planta baixa més tres plantes pis i una antiguitat demostrable superior als 25 anys (a excepció de les obres per a la millora de l’accessibilitat, l’eficiència energètica i la sostenibilitat, en aquests casos el requisit d’antiguitat no serà necessari). Els beneficiaris dels ajuts podran ser persones físiques, jurídiques o comunitats de propietaris. 

Subvenció de fins al 75% del pressupost de la rehabilitació
La subvenció per a la rehabilitació dels edificis podrà cobrir fins al 75% del pressupost d’execució per contracte de les obres aplicant l’IVA que correspongui. Per tant, els propietaris només hauran d’assumir el 25% del cost de l’obra, a més del cost del permís municipal d’obres i del tècnic del projecte. Tanmateix, s’aplicaran uns topalls a l’import màxim que pot rebre cada habitatge o local. 

La primera convocatòria d’ajuts, que va tenir lloc l’any passat, va comptar amb una partida pressupostària de 200.000 euros. Enguany, per aquesta segona convocatòria, hi haurà 233.235,65 euros disponibles. Els propers anys s’obriran noves convocatòries fins a arribar als 960.000 euros, coincidint amb el període de vigència del Pla de Barris de Bellavista. 

Servei de suport i assessorament a les comunitats de veïns
Els ajuts a la rehabilitació d’edificis s’emmarquen en un programa més ampli de foment a la rehabilitació. Així, el Pla de Barris ofereix un servei de suport i assessorament a les comunitats de veïns de Bellavista. Es tracta d’un servei públic i gratuït, al qual els veïns i veïnes es poden adreçar-se per rebre assessorament en temes d’organització interna de la comunitat en l’àmbit jurídic, així com també per temes de desavinences o desacords per conflictes relacionats amb la pròpia convivència.

Arxivat a: Pla de Barris
Un dels edificis de la primera convocatòria d'ajuts en rehabilitació, al passeig d'Andalusia de Bellavista
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)