Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Ple de les Franqueses adjudica el nou contracte de recollida d’escombraries i neteja viària del municipi

27/03/2015

El Ple municipal de les Franqueses, reunit ahir al vespre, va aprovar l’adjudicació del nou contracte de recollida d’escombraries i neteja viària per un import d’1.325.239,51 euros (IVA exclòs). L’empresa adjudicatària, Serveis Reunits, SA, s’ocuparà d’aquest servei per un període de vuit anys, prorrogable fins a un màxim de deu anys. La regidora d’Obres i Serveis, Vanesa Garcia, va ressaltar algunes de les millores del nou servei com ara la substitució dels actuals contenidors compartimentats per dos contenidors separats, un per al rebuig i un altre per a la matèria orgànica; la instal·lació de més punts de recollida selectiva; o l’entrada en funcionament de noves màquines.                                      

El Ple també va aprovar desestimar el recurs de reposició interposat pel senyor Francisco Reixach Pruna contra l’acord d’aprovació definitiva del pla parcial del sector N, la zona industrial a mig construir situada a la carretera de Cardedeu. El regidor de Les Franqueses Imagina, Àlex Vega, va recolzar la paralització del sector N argumentant que és un projecte econòmicament inviable i que enlloc de representar un “miracle econòmic” per a les Franqueses podria suposar “la mort de l’Ajuntament”. El regidor d’Urbanisme, Joan Antoni Marín, va titllar d’apocalíptiques les previsions del regidor de LFI i va explicar que el deure del govern és buscar solucions per desenvolupar el sector N, atraure empreses que creïn llocs de treball i, en definitiva, dinamitzar l’economia del municipi. Marín va recordar que dels 54 propietaris dels terrenys només un ha interposat recurs de reposició. 

Una altra de les propostes que es van aprovar va ser el Pla de Millora Urbana per regular la composició volumètrica i de façanes de les entitats 5C-08 a 5C-13 ubicades al Pla de Llerona (sector P). Aquestes entitats corresponen a les parcel·les situades al carrer de Portugal número 34, 36, 38, 40, 42 i 44. El regidor Joan Antoni Marín va exposar que el propietari de les parcel·les va demanar acollir-se al Pla de Millora Urbana i que des de l’àrea d’Urbanisme es va transmetre l’expedient a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, qui va donar-hi llum verda.

Mocions

Dins de l’apartat de mocions, Esquerra Republicana de Catalunya va portar dues mocions a la sessió. Ambdues van aprovar-se. Una moció feia referència a la reforma horària que pretén incidir en l’adaptació de la jornada laboral de 8 o 9 del matí a 5 o 6 de la tarda per tal de poder compaginar amb més facilitat la vida professional amb la vida familiar i personal. L’altra moció té com a objectiu donar suport al Banc d’ADN per a les identificacions dels desapareguts a la Guerra Civil

La moció de Convergència per les Franqueses en defensa del pressupost per al 2015 aprovat pel Parlament de Catalunya també va prosperar. Així com la moció de Les Franqueses Imagina en relació a les mesures per fer front a l’emergència d’habitatge i a la pobresa energètica. 

En canvi, l’altra moció presentada per Les Franqueses Imagina de recolzament als estudiants, Daniel Ayyash i Ismael Benito, participants a la vaga general del 29 de març de 2012 no va prosperar. Tampoc va validar-se la moció de Plataforma per Catalunya per donar preferència als aturats com a membres de les meses electorals. 

En el torn de precs i preguntes per part del públic, el tema més destacat va esdevenir la reivindicació d’alguns veïns i veïnes de Marata, la Unió de Pagesos i el Centre Cultural del mateix poble. El col·lectiu va exigir la paralització del projecte de construcció d’una rotonda a la cruïlla de la carretera de Cànoves (BV-5151) amb el camí vell de Marata i la recerca d’altres alternatives que garanteixin la seguretat de la intersecció. Aquest també va ser el tema més visible ja que vuit tractors van col·locar-se a la plaça de l’Ajuntament durant la sessió plenària. L’alcalde, Francesc Colomé, va exposar que tenint en compte que la via on s’ha de construir la rotonda, la carretera de Cànoves, pertany a la Diputació de Barcelona i que veïns i veïnes de Marata i Corró d’Amunt han demanat en reiterades ocasions que es busqui una solució per reduir l’elevat índex d’accidents, l’Ajuntament va sol·licitar a la Diputació que trobés una solució per aquest punt. En un primer moment, la Diputació de Barcelona va dur a terme una sèrie de mesures per pacificar el trànsit, com ara la col·locació de ressalts. Com que amb el temps es va comprovar que aquestes mesures preventives no resolien el conflicte la Diputació, després d’estudiar totes les possibilitats, ha optat per construir-hi una rotonda. L’alcalde va recordar que la intersecció de Marata és un dels punts més crítics de la xarxa viària de tot el municipi. 

Arxivat a: Ajuntament, Obres i Serveis, Urbanisme i Activitats
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/04/2024 a les 20:27h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)