Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Associació Sociocultural Maná i l’Ajuntament de les Franqueses creen un banc d’aliments

20/02/2015

S’ha posat en marxa a les Franqueses un banc d’aliments per a persones necessitades, gràcies a la col·laboració entre l’Associació Sociocultural Maná i l’Ajuntament. L’entitat franquesina ha repartit avui divendres 20 de febrer les primeres cistelles de menjar que, en coordinació amb l’àrea de Polítiques Socials, es donaran a unes cinquanta famílies dos cops al mes. 

La col·laboració entre l’associació i l’àrea municipal es va establir el 3 juliol de 2014, quan van signar el conveni per dur a terme la tasca de suport als usuaris i usuàries de Serveis Socials de les Franqueses. L’objectiu d’aquesta col·laboració i conveni és donar suport a les famílies que es trobin en una situació desafavorida econòmicament mitjançant el repartiment d’aliments, sempre que compleixin amb el pla de treball establert des de Serveis Socials. 

Així doncs, l’Associació Sociocultural Maná repartirà els aliments obtinguts per la Fundació Banc dels Aliments, a través de les campanyes El gran recapte i La fam no fa vacances, i a través d’altres convenis i contractes que es puguin generar amb supermercats i empreses alimentàries. 

Avui al matí se n’ha fet la presentació al local que l’associació té a Bellavista, al carrer de Cantàbria, 12. Hi han assistit l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, la regidora de Polítiques Socials, Gisela Santos, la presidenta de l’Associació Sociocultural Maná, Nancy López, i diversos voluntaris de l’entitat. 

Francesc Colomé ha dit que el banc d’aliments que s’engega donarà servei a tot el municipi i que en el moment actual és més necessari que mai, -“tot i que ja voldríem no haver-lo hagut d’engegar”-, perquè les famílies usuàries puguin resoldre les mancances alimentàries que tenen. 

Per la seva banda, Gisela Santos ha dit que “d’entrada es donarà servei a una cinquantena de famílies, el que representa 179 usuaris, però és probable que en un futur s’hagi d’ampliar aquest nombre”. També ha dit que l’Ajuntament treballarà per firmar convenis amb supermercats del municipi perquè puguin donar al banc d’aliments els seus excedents. 

L’Associació Sociocultural Maná és una entitat sense ànim de lucre la principal missió de la qual és ajudar les famílies amb baixos recursos econòmics. Organitzen activitats com ara tallers de música per a joves, de cuina i costura per a dones i tallers de manualitats i música per a infants. A més, una vegada a l’any organitzen una sortida per a dones. Nancy López, presidenta de l’associació, ha indicat que tot aquella persona que vulgui donar aliments pot fer-ho els dimecres de 9.30 a 11 h i de 19.30 a 21 h i els dissabtes de 10 a 12 h al local de l’entitat.

Arxivat a: Polítiques Socials
El local de l'entitat disposa d'un magatzem amb prestatgeries, neveres i un congelador per als aliments
L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, explicant el projecte
Nancy López, presidenta de l'Associació Sociocultural Maná de les Franqueses
El local que l'associació té a Bellavista, al carrer de Cantàbria
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)