Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Concert de Nadal amb l’Orquestra del Montsalvat

28/11/2014

Un dels actes de la 19a Fira de Nadal serà el concert gratuït que l'Orquestra del Montsalvat oferirà a l'església de Santa Eulàlia de Corró d'Avall, dissabte 13 de desembre.

El proper dissabte 13 de desembre a les 21 h, l’església de Santa Eulàlia de Corró d’Avall acollirà un Concert de Nadal de luxe. Serà un concert a càrrec de l’Orquestra del Montsalvat, que interpretarà l’oratori La Creació, de Franz Joseph Haydn, en una versió per a orquestra de cordes i tenor.

El concert s’emmarca dins la 19a Fira Mercat de Nadal de les Franqueses i és gratuït, però serà una ocasió per a fer donatius destinats a La Marató de TV3. Les places són limitades. Els interessats a assistir-hi han de recollir les invitacions (un màxim de 4 per persona) a l’ajuntament de les Franqueses (carretera de Ribes, 2, Corró d’Avall) de dilluns a divendres de 8.30 a 14 h i dimarts i dijous també de 16 a 18 h.

L’obra que interpretarà l’orquestra és una versió per a cordes gairebé inèdita i desconeguda d’Antonin Wranitzky que versiona La Creació, el gran oratori de Haydn estrenat a Viena el 1799. Per enriquir aquesta versió, l’Orquestra del Monsalvat, dirigida per Francesc Prat, comptarà amb el tenor David Alegret, un dels millors tenors actuals, que s’afegirà al concert interpretant alguns recitatius i les àries més conegudes de l’obra.

L’Orquestra del Montsalvat (OM) es va estrenar el març passat en un concert a El Born Centre Cultural de Barcelona. Es tracta d’una formació orquestral amb criteris històrics que vol aprofundir en la pràctica interpretativa de la música dels segles XIX i XX. El seu projecte es fonamenta en la recerca d’una sonoritat òptima i original basada en la bona elecció dels instruments (còpies fidedignes o originals de l’època) i una interpretació respectuosa amb l’expressió musical del passat.

El nucli de músics fundadors de l’OM és constituït per destacats intèrprets catalans especialitzats en el camp de la interpretació històrica que mantenen en comú l’interès pels objectius de l’orquestra. A més a més, compten amb el reforç d’importants solistes vinculats a altres orquestres de prestigi d’Europa. Per tot això, l’Orquestra del Monsalvat és un dels projectes europeus més interessants apareguts en el món de la interpretació històrica.

El concert, que també s’interpretarà al Recinte Modernista de Sant Pau (Barcelona) abans de fer-se a les Franqueses, està organitzat per l’Ajuntament de les Franqueses amb la col·laboració de la Parròquia de Santa Eulàlia de Corró d’Avall.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura
Imatge promocional del Concert de Nadal amb l'Orquestra del Montsalvat
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/04/2024 a les 14:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)