Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament aprova el pla parcial del polígon industrial del sector N

21/11/2014

L’Ajuntament de les Franqueses ha aprovat el pla parcial del polígon industrial del sector N de Corró d’Avall. L’aprovació del projecte, debatuda ahir al vespre en un ple municipal extraordinari, ha tirat endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU, PSC, PP i UPLF). Tota l’oposició (CpF, LFI, ERC i PxC) hi ha votat en contra.

El sector N, amb una superfície de 436.456 metres quadrats, ocupa els terrenys situats al costat oest de la carretera de Cardedeu (C-251). Les obres del sector N es van iniciar al 2007 però al 2008 es van aturar com a conseqüència d’una sentència judicial. Actualment s’ha executat prop del 40% de les obres però gran part de les infraestructures construïdes s’estan deteriorant a causa del seu abandonament. 

L’equip de govern municipal ha reiterat en diverses ocasions la voluntat d’impulsar la urbanització del sector N. Segons l’alcalde, Francesc Colomé, el motiu és doble: “d’una banda, desencallar el sector N és fonamental per a les finances de l’Ajuntament per poder eixugar els deutes. Fa sis anys es van adjudicar les obres per 15 milions d’euros i l’Ajuntament va invertir-hi 6 milions d’euros dels quals, a data d’avui, només n’ha recuperat 1 milió per poder fer front a les indemnitzacions que havien de cobrar els propietaris. D’altra banda, tirar endavant el sector N era un dels punts del programa electoral de CiU, els franquesins i franquesines ens van fer confiança amb el seu vot i nosaltres, com no pot ser d’una altra manera, hem complert el nostre compromís electoral. A més, alguns propietaris i empreses del sector N m’han demanat que es desenvolupi el projecte perquè si no potser haurien de marxar. Això no ho podem permetre perquè comportaria la destrucció d’ocupació al municipi”.

El regidor d’Urbanisme, Joan Antoni Marín, va explicar que l’equip de govern té com a objectiu “planificar, regular i solucionar les mancances de serveis del sector N perquè és el govern qui té la responsabilitat de dinamitzar el sector N per tal d’atraure empreses i que es puguin mantenir i crear nous llocs de treball”. El regidor va explicar que el projecte d’urbanització té un cost estimat de 13,4 milions d’euros. També va ressaltar les bones comunicacions del polígon, a prop de la ronda Nord i al costat de la C-251.

Davant les crítiques de l’oposició sobre al viabilitat del sector N, el regidor d’Urbanisme, Joan Antoni Marín, va exposar les millores del pla parcial i del projecte d’urbanització del sector N que el fan més atractiu i competitiu:

  • Ampliació dels usos. Es poden incloure equipaments d’usos educatius, esportius, etc.
  • Increment del percentatge d’ocupació de les parcel·les del 50% al 70%.
  • Disminució de les separacions a llindars.
  • Alteració de l’edificabilitat prevista, passant de planta més altell a planta baixa + 3.
  • Increment de l’alçada de les naus. Les naus en filera podran tenir una alçada d’11 m i les naus aïllades, de 15 m, tot i que podran arribar fins als 22 m per permetre, per exemple, la implantació de magatzems logístics automàtics.
  • Possibilitat de subdivisió de les parcel·les en règim de divisió horitzontal per facilitar la construcció d’un conjunt de naus industrials petites en una parcel·la gran.
  • Optimització i reducció dels metres quadrats de vials projectats i rotondes.
  • Supressió dels dipòsits de retenció d’aigües pluvials.
  • Replantejament de la xarxa de subministrament elèctric, de tal manera que els criteris aplicats han estat els de la interconnexió dels circuits de mitja tensió existents, l’electrificació mitja de tot el polígon i l’electrificació baixa dels subministres existents.
  • Priorització dels criteris ecològics i de sostenibilitat, en especial per a les zones verdes i els torrents, en el disseny del projecte.

A banda dels dubtes sobre la viabilitat del projecte, l’oposició va plantejar altres qüestions. Les Franqueses Imagina va preguntar què passaria amb aquells propietaris que no poguessin fer front als costos d’urbanització. L’alcalde va anunciar que “quan es faci el procés de reparcel·lació l’Ajuntament ho notificarà personalment a tots els propietaris i, tot i que l’Ajuntament no farà de banc de ningú, en el cas que algú no pugui pagar intentarem buscar solucions”.

Convergència per les Franqueses va mostrar-se contrària al fet que el pla parcial inclogui una reserva del sòl per al traçat del Quart Cinturó. Segons el govern de l’Ajuntament, aquesta era una de les condicions que va imposar la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona per aprovar el pla.

Esquerra Republicana de Catalunya va titllar el govern de planificar el sector N amb la inclusió d’usos comercials i va posar en dubte que el Parlament voti una esmena als pressupostos de la Generalitat per aprovar una excepció a la llei de comerç. L’alcalde va respondre que l’Ajuntament continuarà intentant que s’hi puguin implantar usos comercials perquè pot contribuir a generar riquesa però va negar que el plantejament del sector N s’hagi basat en aquest supòsit.

Per la seva banda, Plataforma per Catalunya va expressar la seva sorpresa per l’anunci del govern municipal d’ubicar el Centre de Tecnificació de Natació Sincronitzada en un espai concret del sector N sense haver fet una reparcel·lació prèvia del terreny.

Arxivat a: Ajuntament, Urbanisme i Activitats
Fins al moment de la paralització s'havia executat prop del 40% del projecte
El regidor d’Urbanisme, Joan Antoni Marín, al ple municipal extraordinari del sector N
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)