Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Inaugurada la segona edició del Postgrau en Direcció de Centres i Serveis Educatius a les Franqueses

31/10/2014

El curs té per objectiu donar resposta a les necessitats de formació dels directius escolars.

El dimarts 29 d’octubre a la tarda va tenir lloc a Can Font-Centre d’Art i Noves Tecnologies la inauguració del curs per obtenir el Diploma de Postgrau en Direcció de Centres i Serveis Educatius per la Universitat de Girona, ofert gràcies a la col·laboració entre la Fundació Universitària Martí l’Humà de la Garriga, la Fundació Universitat de Girona i l’Ajuntament de les Franqueses.

Una cinquantena de persones van assistir a l’acte d’inauguració, que va comptar amb la participació de l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé; el director Territorial d’Ensenyament, Josep Vicent Garcia; la cap d’Inspecció del Departament d’Ensenyament al Vallès Oriental, Lucía Hernández; el director de la Fundació Martí l’Humà, Jordi Salayet; i el Director del Postgrau, Joan Teixidó, professor titular d’Organització Escolar a la Universitat de Girona.

Joan Teixidó va iniciar els parlaments exposant l’objectiu del curs: donar resposta a les necessitats de formació dels directius escolars. La direcció escolar és un factor clau en la millora de l’escola, tant en l’optimització del funcionament de l’organització com en l’assoliment de l’èxit educatiu de l’alumnat. Els directius han d’ajudar, animar i incentivar el professorat i la resta d’agents educatius per tal que aconsegueixin el major nivell de desenvolupament i aprenentatge possible amb cada alumne/a. Així, aquest postgrau pretén contribuir al desenvolupament de les competències professionals dels directors. Teixidó també va expressar la necessitat de dotar de més entitat als equips directius i va llençar una darrera reflexió en forma de pregunta: “Quins directius volem contribuir a formar en el context educatiu escolar?”.

El director de la Fundació Martí l’Humà, Jordi Salayet, va expressar la seva satisfacció per aquesta segona edició del postgrau i va felicitar a tots els participants per l’esforç que dediquen a capacitar-se per fer millor la seva feina. Segons Salayet, aquest esperit és el que posa el país en marxa. El director Territorial d’Ensenyament, Josep Vicent Garcia, i la cap d’Inspecció del Departament d’Ensenyament al Vallès Oriental, Lucía Hernández, van agrair a les institucions implicades la iniciativa d’implantar estudis universitaris al territori. L’alcalde, Francesc Colomé, va sumar-se a les felicitacions i, un cop més, va brindar la col·laboració de l’Ajuntament de les Franqueses a la Fundació Universitària Martí l’Humà de la Garriga i a la Fundació Universitat de Girona perquè properes edicions del postgrau puguin gaudir de les instal·lacions i serveis del municipi.

L’acte va prosseguir amb l’entrega dels diplomes als estudiants de la primera edició. Finalitzat el lliurament, va tenir lloc la conferència, Dirigir persones i organitzacions que aprenen: tot un repte!, a càrrec de Joan Badia, catedràtic de Llengua i Literatura a l’ensenyament secundari.

Arxivat a: Educació
Per segon any consecutiu, les Franqueses ofereix un curs universitari
El postgrau s'ofereix gràcies a la col·laboració entre la Fundació Universitària Martí l’Humà de la Garriga, la Fundació Universitat de Girona i l’Ajuntament de les Franqueses
El curs és de 30 crèdits (752 hores, 152 de lectives i 600 de pràctiques)
Els estudiants rebran formació professionalitzadora per ocupar càrrecs de directors d'escoles
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/04/2024 a les 20:27h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)