Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S’inicia el programa Orienta dona destinat a col·lectius amb dificultats per conèixer i accedir als recursos de l’entorn

17/10/2014

El nou Espai Familiar, recentment remodelat, acull els tallers d’orientació socio-laboral per a dones.

L’àrea de Polítiques Socials ha posat en marxa el programa Orienta dona com a un recurs d’acollida especialitzada en el col·lectiu femení que no ha pogut realitzar un procés d’assentament satisfactori, per diverses raons. Principalment, el projecte es centra en dones que tenen un nivell baix de coneixement de l'idioma i/o dels recursos de l'entorn i certes dificultats per accedir-hi, ja sigui per falta d'informació, o per manca de suport social. 

Orienta dona pretén fomentar l’autonomia d’aquestes dones, a nivell personal, social, econòmic, etc., a través de la seva capacitació, així com facilitar el seu empoderament, prenent consciència dels recursos al seu abast (tant propis com externs). 

El programa ha començat aquest dijous amb un taller d’orientació socio-laboral. La regidora de Polítiques Socials, Gisela Santos, va donar la benvinguda a les participants i va encoratjar-les, sobretot, a practicar el català i l’espanyol, a no tenir vergonya. El taller es desenvolupa al local que acull l’Espai Familiar, recentment remodelat, dos dies a la setmana de 9.30 a 11 h, per tal de facilitar la participació de dones amb càrregues familiars. S’imparteixen sessions formatives de coneixement funcional de l’idioma; xerrades informatives i formatives relacionades amb les diferents temàtiques plantejades per les participants; jornades per conèixer els serveis i els recursos que es troben a les Franqueses; així com accions de participació en d’altres actuacions que es realitzen al municipi, vinculats amb els aspectes treballats al projecte. 

Orienta dona s’inscriu dins del programa de Diversitat i Convivència de les Franqueses del Vallès 2014, concretament dins de d’un dels eixos fonamentals del programa: fomentar les accions d’acollida de persones nouvingudes atenent especialment la perspectiva de gènere. 

Com a objectius principals del programa Orienta dona destaquen:

  • Fomentar el coneixement de les llengües oficials com a mitjà de comunicació i relació amb el seu entorn.
  • Afavorir el coneixement així com la inserció social i laboral i l’accés a recursos normalitzats específics del món laboral.
  • Facilitar el desenvolupament d’habilitats personals i socials, per tal de promoure l’autonomia personal i fer-les co-responsables de les dinàmiques del municipi.
  • Afavorir i promocionar espais i recursos que facilitin la socialització i la participació de les dones a partir d’objectius i necessitats comunes.
  • Crear canals d’interacció amb el seu entorn més proper i directe així com també elements culturals i socials d’aquest.
Arxivat a: Polítiques Socials
La regidora de Polítiques Socials, Gisela Santos, dóna la benvinguda a les participants del programa Orienta dona
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/04/2024 a les 14:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)