Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S’inicia la implantació del servei integral de cardioprotecció a les instal·lacions esportives municipals de les Franqueses

23/09/2014

Ja s’han començat els cursos de formació i durant aquesta setmana s’instal·laran els sis desfibril·ladors fixos als equipaments esportius.

Les Franqueses tindrà un total de nou disfibril·ladors, sis de fixos i tres de mòbils, a partir d’aquesta setmana. Tot i que el municipi ja disposa dels aparells mòbils des de la setmana passada, durant els propers dies s’instal·laran els sis desfibril·ladors fixos a la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Avall (al Complex Esportiu Municipal, al pavelló i al camp de futbol), a la Zona Esportiva de Llerona, a la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Amunt i a la Zona Esportiva Municipal de Bellavista. Pel que fa als dispositius mòbils, dos els utilitzarà la Policia Local i el restant, el Patronat Municipal d’Esports, per als actes que es facin fora d’aquests recintes esportius. 

Aquesta actuació s’inscriu dins el procés d’implantació del servei integral de cardioprotecció a la zones esportives municipals de les Franqueses que es va engegar la setmana passada amb l’inici de la formació que l’empresa adjudicatària va fer a uns quants agents de la Policia Local de les Franqueses. En una primera fase, es formarà un total de 93 persones, no tan sols en el maneig del desfibril·lador, que de fet el pot fer servir qualsevol persona, sinó també en el protocol d’actuació de primers auxilis si s’ha d’assistir una persona que hagi patit un atac de cor. 

La formació la rebrà, a banda dels membres de la Policia Local, els responsables de les instal·lacions esportives, els treballadors del Patronat Municipal d’Esports, així com els directius, entrenadors i representants de les entitats esportives del municipi. 

L’empresa que va guanyar el concurs per prestar aquest servei és Cardiosos Global Protection. El cost per a l’Ajuntament és de 804,65 euros mensuals, i inclou, a banda de la formació i de la instal·lació dels dispositius amb el sistema de rènting, un testeig diari dels disfibril·ladors fixos i més espaiat per als mòbils, per comprovar que funcionin bé. 

Cal dir que els sis aparells fixos, els DEA (desfibril·ladors externs automàtics), es connecten telefònicament amb el 112 per activar el protocol d’emergències només obrir la porta de la vitrina on estan col·locats. 

El dimecres 1 d’ocubre, a les 19 h, a la sala de plens de l’ajuntament de les Franqueses tindrà lloc la presentació d’aquest servei a la premsa i a la ciutadania en general, així com una demostració de com funcionen els desfibril·ladors.

Arxivat a: Esports
El Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA)
Un moment d'una de les sessions de formació de l'empresa adjudicatària del servei
Un dels sis DEA fixos dins la vitrina que va penjada a la paret, amb la seva senyalització
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)