Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Ja es poden sol·licitar els ajuts per a la rehabilitació dels edificis inclosos al Pla de Barris de Bellavista

20/03/2014

El període per poder demanar les subvencions s'obre el 20 de març i s'acaba el 28 d'abril

A partir d’avui dijous, 20 de març, les comunitats de veïns dels edificis de més de 25 anys de Bellavista tenen 40 dies naturals per sol·licitar els ajuts per a la rehabilitació dels elements comuns dels immobles inclosos dins de l’àmbit delimitat pel Pla de Barris. Aquests ajuts s’emmarquen en un programa més ampli de foment a la rehabilitació, que s’ha engegat des de Pla de Barris aquest mes de març i que també té una vessant social, com el curs per facilitar eines de gestió a les comunitats de veïns que va començar dilluns, la guia amb informació bàsica sobre drets i deures dels propietaris i dels veïns que s’està acabant d’elaborar i el servei de mediació i acompanyament a les comunitats de veïns que es posarà en marxa al mes d’abril.

La finalitat d’aquests ajuts és incentivar la rehabilitació dels elements comuns dels edificis d’habitatges amb l’objectiu final que contribueixi a preservar la durabilitat de les edificacions i a millorar el paisatge urbà del municipi. Els dèficits i mancances de l’edificació es concentren en el sector més vell del barri (sobretot al voltant de la plaça d’Espanya, el carrer d’Aragó i el carrer de Girona).

Per tal de regular la concessió dels ajuts per a la rehabilitació dels elements comuns dels edificis dins de l’àmbit de Bellavista es va redactar una ordenança i bases reguladores, aprovada al Ple de l’Ajuntament del mes de juny, que estableix els criteris per a l’atorgament dels ajuts. Enguany, la partida pressupostària per a aquests ajuts suma un total de 200.000 euros. Però els propers anys s’obriran noves convocatòries fins a arribar als 720.000 euros, coincidint amb el període de vigència del Pla de Barris de Bellavista.

Convenis amb professionals i constructors

Dimarts passat, 18 de març, l’Ajuntament de les Franqueses va signar tres convenis amb el col·legi d’Arquitectes, el d’Aparelladors i amb el Gremi de Constructors per facilitar l’accés a la borsa de professionals d’aquestes entitats com a mecanisme de suport al programa d’ajuts a la rehabilitació. A l’acte, que va tenir lloc a les 17 h a la sala de plens de l’ajuntament, van ser-hi presents l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, el regidor de Pla de Barris, Joan Antoni Marín, el president del Gremi de Constructors del Vallès Oriental, Jordi Ausio, el delegat territorial del Vallès Oriental i vocal de la junta de govern del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, Sebastià Pujol, i el responsable de la corresponsalia a Granollers de la delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Manel Sánchez.

L’objectiu general d’aquests convenis és impulsar el programa d’ajuts a la rehabilitació als elements comuns dels edificis de Bellavista, facilitant a les comunitats de veïns l’accés a professionals per sol·licitar pressupostos i realitzar les obres, tant per a la redacció del projecte com per a l’execució de l’obra. Així doncs, amb la signatura d’aquest conveni l’Ajuntament podrà donar resposta quan alguna comunitat demani el contacte de professionals per realitzar les obres objecte dels ajuts, orientant-la als col·legis i al gremi.

En el torn de paraules, el regidor de Pla de Barris, Joan Antoni Marín, va dir que, “tot i les dificultats del moment, estem segurs que els ajuts a la rehabilitació són una oportunitat per continuar millorant Bellavista”. “En aquest sentit, tenim coneixement que ja hi ha molts veïns interessats”, va afegir. Per la seva part, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, va agrair la presència a l’acte del president de l’Associació de Veïns de Bellavista, Manuel Gómez, perquè “això demostra l’interès que hi ha entre els veïns de Bellavista per rehabilitar els seus edificis i perquè els podràs explicar de primera mà tot el que estem fent per millorar el seu entorn”. Colomé també va agrair als representants dels col·legis i el gremi que col·laborin amb l’Ajuntament en aquest programa i va fer una repassada de la intervenció urbanística que es farà en els propers mesos en aquest nucli de les Franqueses, que inclou, entre d’altres actuacions, la reforma de la plaça d’Espanya, la remodelació de l’espai cívic i social del carrer del Rosselló, la conversió de l’aparcament de l’estació de Renfe en un pàrquing públic amb 270 places i la construcció de dos ascensors al carrer d’Aragó.

Arxivat a: Ajuntament
En primer terme, el regidor de Pla de Barris, Joan Antoni Marín, al costat de l'alcalde, Francesc Colomé
Un moment de l'acte de signatura dels convenis

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/01/2021 a les 13:09h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)